Медицината, правото и производството съжителстват в групата на Патриотите-ВМРО.
Водачът на групата Галин Григоров притежава мажоритарен дял във фирма „Итака-1“ със седалище в търговищкото села Чеканци и специализирана в животновъдството и производството на млечни продукти. 
Григоров има богата бизнес биография, но е приключил останалите си фирмени участия. Стартирал е с ЕТ „Галин Григоров - Скорпион 98“ и е продължил с „Ем Ке Га трейдинг“ ЕООД за търговия на дребно с хранителни продукти, напитки и тютюневи изделия и „Глобал трейд“ ООД за търговия на едро с твърди, течни и газообразни горива и подобни продукти. Има и един опит в отглеждането на зеленчуци като част от кооперация „Преображение - 1903“. Освен това е бил управител на „РКИ - Търговия на дребно“, работеща в сферата на крайните продажби на храни, напитки и тютюневи изделия, както и на „ВПМ инвестмънт груп“ ООД, създадена за търговия на едро с дървен материал, материали за строителството и санитарно оборудване. В бизнес биографията си Галин Григоров има и участие Съвета на директорите на „Проект Русе“ АД, създадено за изграждането на днешната „Булстрад Арена“.
Извън стопанската си дейност Галин Григоров е член на управата на Ротари клуб „Русе“ и на настоятелството към ОУ „Пею Крачолов Яворов“.
Никаква следа от бизнес активност не се открива у съпартиеца му Владо Владов, който е управител на фирма в областта на противопожарната безопасност и също е член на ръководството на Ротари клуб „Русе“.
Във фирмените регистри няма данни и за транспортния инженер Ивета Георгиева.
Извън бизнеса е и един от най-добрите русенски ортопеди д-р Севдалин Ангелов. 
Без действаща фирма е също младият адвокат Иво Пазарджиев. Той е един от основателите на Русенско младежко сдружение и е членувал в още две неправителствени организации - Тенис клуб Русе и Лайънс клуб Русе-Север. През юли 2014 година юристът е прехвърлил на баща си - бившия общински съветник Кальо Пазарджиев, фирмата за производство на хляб, хлебни и пресни сладкарски изделия „Пазарджиев и син“.
Тежката артилерия в тази група е Нина Крушева. Тя притежава няколко фирми с различни дейности.
„Диспред“ ЕООД е специализирана в складирането на стоки под и извън митнически контрол.
„Некстюб“ ЕООД се занимава с производства на метални тръби и профили, металообработка и търговия с метали.
В широк периметър според регистрацията си е търговското еднолично дружество с ограничена отговорност „Ен Джи стайл“.
Извън деловия живот Нина Крушева също като Галин Григоров и д-р Севдалин Ангелов е част от ръководството на Ротари клуб Русе.