По време на световната премиера на последната част на блокбъстъра „Игрите на глада“, която се състоя на 16 ноември в Лос Анджелис, Дженифър Лорънс, Джош Хътчерсън, Лиъм Хемсуърт и останалите им колеги от „Сойка-присмехулка - част2“ почетоха жертвите на атентатите в Париж. Голяма част от актьорите и екипа бяха закичили малки френски флагове на реверите си. Много от сцените във финала на хитовата юношеска антиутопия са заснети в Париж. „Искаме да изразим солидарността си към хората в Париж и да споделим съчувствието си и тъгата си. Ние сме заедно с тях“, каза шефът на студиото „Лайънсгейт“ Джон Фелтхаймър преди прожекцията.
Филмовата поредица „Игрите на глада“ е вдъхновена от едноименния роман на Сюзан Колинс. Премиерният „Сойка-присмехулка - част 2“ е обявен като официалния край на екранните приключения на главната героиня Катнис Евърдийн (носителката на „Оскар“ за „Наръчник на оптимиста“ и с номинация за „Американска схема“ Дженифър Лорънс).
Докато народът на тоталитарната държава Панем води война, Катнис се изправя срещу Президента Сноу (Доналд Съдърланд) за последен и решителен двубой. С всички окръзи зад гърба си и заедно с най-близките си приятели, сред които са Гейл (Хемсуърт), Финик (Сам Клафин) и Пийта (Джош Хъчърсън), тя тръгва с екип от Окръг 13, за да освободи хората на Панем и да убие Президент Сноу, който пък е твърдо решен да я унищожи. Повече от всякога досега Катнис ще трябва да се брани от врагове, клопки и да се изправя пред сериозни морални дилеми, които ще я предизвикат повече от всяка арена на Игрите на глада, на която е оцелявала. И Катнис Евърдийн осъзнава, че вече не само оцеляването е поставено на карта, но и бъдещето на Панем.
За първи път Дженифър Лорънс влиза в образа на Катнис преди 4 години и сега признава, че й е трудно да се сбогува с нея и с историята, защото чувства Катнис вече като част от себе си. „Тези филми промениха живота ми и все още заемат голяма част от него“, казва тя. По същия начин се чувстват и Джош Хътчерсън, Лиъм Хемсуърт и Уилоу Шийлдс, режисьорката Франсис Лоурънс и продуцентката Нина Джейкъбсън, които споделят с феновете си, че историята е станала част от живота им през последните няколко години.
Създателите на „Сойка-присмехулка - част 2“ не крият, че очакват четвъртият филм да повтори успеха на предишните три, които събраха приходи от над 2 милиарда лева, и да се нареди сред хитовете на 2015 година. Но тъй като това е финалът, те смятат да разширят поредицата с предисторията на „Игрите на глада“ по примера на „Междузвездни войни“ и „Хари Потър“, чиято предистория „Фантастични животни и къде да ги намерим“  на „Уорнън Брос“ ще излезе на екран догодина.