„Дунав“ ще играе днес от 14. 30 часа много важен мач за първенство на „Б“ група срещу „Спартак“ /Плевен/. Русенските футболисти ще са без старши треньора си Веселин Великов, който трябва да заеме място сред зрителите заради наказание от 3 срещи. Аут от двубоя ще е и левият бек Атанас Атанасов, който също получи червен картон на мача срещу „Верея“ в Стара Загора.
„Спартак“ е напълно преодолим отбор. Гледахме видео от двубои на съперника срещу „Ботев“ /Гълъбово/ и „Поморие“. Проблемът при нас е в лека контузия на Мирослав Будинов. След последната тренировка днес /вчера/ ще разберем какво е истинското му състояние. Другото е ясно - излизаме за задължителна победа! Много се надявам, че публиката ще е многобройна и ще ни мотивира допълнително, както го направи в предишни важни домакински срещи“, заяви Великов пред „Утро“.
Той добави, че до известна степен ще се чувства леко притеснен от липсата си в треньорския квадрат. 
„Надявам се, че момчетата ще се справят. Уточнили сме всичко като тактика с помощника ми Людмил Киров“, каза Великов. 
Преди вчерашната следобедна тренировка футболистите от представителния отбор и треньорският щаб се събраха за снимка, която ще бъде гвоздеят в новогодишния клубен календар. 
В другите мачове от кръга: днес - „Оборище“ /Панагюрище/-“Созопол“, „Банско“-“Нефтохимик“ /Бургас/, „Пирин“ /Разлог/-“Верея“ /Стара Загора/, утре-“Локомотив“ /Мездра/-“Литекс 2“, „Добруджа“ /Добрич/-“Лудогорец 2“.