Екипите на „Енерго-Про“ от Русе продължават да обновяват електрически съоръжения на територията на града и областта. Подмяната има за цел да бъде поето нарастващото потребление, като се монтират съоръжения, които са по-устойчиви на механични и атмосферни влияния, съобщиха от дружеството.
Електромонтьори на фирмата са подменили 10-киловолтов кабел между два трафопоста в кварталите „Здравец Север“ и „Цветница“. Старият маслен кабел е подменен с нов от съвременен тип. По този начин е осигурено надеждно захранване на още 10 трафопоста в района с голям брой стопански и битови клиенти.
На площад „Свобода“, в близост до сградата на театъра, е монтирана нова разпределителна касета и са подменени кабелни линии ниско напрежение. Новата касета е пластмасова, с възможност за селективно изключване на обекти. Това позволява непредвидени аварии в района да се локализират по-бързо и при отстраняването им да се спира електричеството на по-малък брой потребители.
С направените реконструкции и ремонти се повишава надеждността и качеството на доставяната електроенергия. Дружеството продължава да инвестира в развитие и обновяване на електрическата мрежа, за да гарантира стабилност на електрозахранването в района, казаха от „Енерго-Про“.