Националният женски отбор по баскетбол е на лагер в Русе. На 21 ноември избраничките на селекционера Георги Божков ще играят като гостенки на Русия в Екатерининбург, а на 25 ноември ще се срещнат с Гърция в „Булстрад Арена“. Преди старта на евроквалификациите „Утро“ разговаря с Георги Божков.

- Г-н Божков, как върви подготовката?
- Добре. Днес /вчера/ ще направим двустранна игра, последна генерална тренировка преди гостуването на Русия. Гледахме видео с мачове на руския отбор. Признавам, че сме респектирани от този тим с изключително силни и ръстови състезателки. Съперникът обаче също има слаби страни, така че ще се опитаме да се възползваме от тях. 

- Имате ли някакви проблеми с контузени баскетболистки?
- Зорница Костова бе с лека травма, която отшумява. Стефка Митева се възстановява от контузия в глезена. Тя дори може да запише няколко минутки в мача срещу Русия. Ще видим. 

- Защо двубоят с рускините е насрочен толкова рано - 11 часа българско време?
- Разликата между българското време и това в Екатерининбург е 3 часа. Защо срещата ще е почти по обед? Защото руската федерация поиска мачът ще се предава по една от техните телевизии. Ние се съгласихме. По-лошото е, че ни чака много тежко пътуване. Ще тръгнем със самолет от Букурещ към Москва. От руската столица пък ще летим за Екатерининбург. Ще пристигнем късно през нощта, а на практика ще направим само една тренировка преди стартовия мач в групата. 

- Желаем успех на вас и отбора ви!
- Благодаря!