Главен инспектор в отдел „Растителна защита“ при Областната дирекция по безопасност на храните се сдоби с присъда, след като поискал да му бъде платена такса, която обаче завишил трикратно. Така той се сдоби с обвинение в измама.
48-годишният висшист направи пълни самопризнания за действията си, договори се с прокуратурата какво наказание да изтърпи и си осигури облекчена присъда.
Случаят, който го изправи пред съда, е от февруари 2014 година, когато в Две могили подлъгал жител на Острица, който искал да кандидатства по мярка за подпомагане на малки земеделски стопанства. Тогава инспекторът му казал, че за целта трябва да се сдобие със становище от дирекцията по храните, а за него пък се плащала такса от 150 лева. Човекът съвестно платил тарифата.
Доверчивостта обаче му изиграла лоша шега. По-късно се оказало, че е харизал на специалиста без никакво основание 100 лева повече, тъй като реално за издаването на документа се плащали само 50 лева. По-късно инспекторът фалшифицирал фактурата за получените пари.
В крайна сметка висшистът получи 2 години условно наказание с 4 години изпитателен срок. Присъдата е окончателна.