49-годишен велосипедист е настанен в русенската болница, след като е бил блъснат от шофьор на кола, който вместо да спре и да му помогне, избягал от мястото на катастрофата. Инцидентът е станал във вторник около 6.20 часа сутринта на кръстовището на бул.“Трети март“ с ул.“Ерма“. Докато правел десен завой, водачът засякъл колоездача, след което отпрашил в неизвестна посока. Велосипедистът е под лекарско наблюдение с натъртване по тялото и разкъсване в устата.
Други двама пешеходци са пострадали в обедните часове във вторник. 84-годишна пенсионерка е настанена в ортопедията с фрактура на дясната подбедрица и охлузни рани, след като била блъсната от 43-годишна водачка на „Мерцедес“. Инцидентът станал около 12.20 часа на кръстовището на ул.“Хан Омуртаг“ с ул.“Богдан Войвода“. Все още от полицията изясняват кой е виновен за произшествието.  
83-годишен пешеходец се е разминал само с леки наранявания, след като 72-годишен шофьор зад волана на жигули го блъснал. Катастрофата е станала около 11 часа на ул.“Тодор Икономов“ в района на кръстовището с ул.“Шипка“. Тогава шофьорът отнел предимството на пресичащия пенсионер и го бутнал. Възрастният мъж е с натъртвания на десния крак и дясната ръка, но след преглед е освободен да се лекува вкъщи.
Шофьор-нарушител е с контузия на главата, след като отнел предимството на водачка. Около 9 часа сутринта във вторник на кръстовището на ул.“Мостова“ и ул.“Воеводова“ 61-годишният водач на „Фиат Добло“ навлязъл в кръстовището, без да се съобрази, че трябва да изчака автомобила с предимство. В резултат от това блъснал 64-годишната шофьорка на „Волво“. Пострадал е обаче само нарушителят, който е освободен да се лекува вкъщи.