За повторно преброяване на бюлетините, пуснати за избор на кмет на Ветово, разпит на свидетели и за откриване на производство за оспорване на истинността на протоколите настоя за втори път загубилият изборите във Ветово на втори тур д-р Мехмед Мехмед от ДПС. На балотажа той бе победен с 14 гласа от досегашния кмет Георги Георгиев от местната коалиция „Бъдеще за всички“.
Въпреки че точно преди седмица съдът отхвърли исканията на Мехмед и адвоката му, те отново се обърнаха към магистратите. Този път посочиха, че протоколът от съдебното заседание от 11 ноември е непълен и настояват в него да бъдат записани казани, но невключени неща.
Основното, на което държаха да фигурира черно на бяло е, че обстановката в общинската администрация във Ветово е била нетърпима по време на предизборната кампания и специално в дните преди изборите на първи и втори тур. Основно в сградата са работили изпълняващият длъжност кмет Сашо Цанков и една секретарка. Всички останали спонтанно излезли в отпуск или в болнични. Шофьорът дори взел ключовете на служебната кола и била викана полиция, за да бъдат взети обратно. Нямало служител към отдел ГРАО преди първи тур, а на балотажа експерт имало, но отказал да издаде удостоверение за гласуване на редовен избирател.
Това потвърди председателят на Общинската избирателна комисия във Ветово Татяна Бойчева, която заяви, че на местно ниво изборите били пред провал заради невъзможността за тяхното организиране. Двама възрастни граждани пък питали защо фигурират в забранителните списъци и не могат да гласуват, но никой не успял да им отговори.
Ден преди първия тур пристигна автобус от Турция с хора, които не са живели 6 месеца във Ветово, но упражниха правото си на глас. Заради това останалите започнаха да питат защо тогава те не могат да гласуват, като са във Ветово от 2 години. И до днес около 10 човека ме спират с подобни въпроси, заяви загубилият кметската надпревара д-р Мехмед.
Както „Утро“ писа, два чувала с изборни книжа бяха отворени в съдебна зала преди седмица заради съмнения в неправилно отчитане на гласовете. Оказа се обаче, че разминавания няма.
Вчера съдът с подробна мотивировка за втори път отхвърли исканията на Мехмед и адвоката му за повторно преброяване на бюлетините във всички секции на територията на община Ветово. Не бе открита и процедура за оспорване на истинността на изборните протоколи. Няма оспорвания за действителност или не на гласовете в деня на изборите, нито особени мнения от страна на някой от комисията, за пореден път заяви съдът. И посочи, че съдебният контрол не преповтаря изборния процес, нито брои резултата от гласуването. Жалби са започнали да валят часове след края на изборния ден. 
Предстои до дни съдът да прецени правилно ли Георгиев е победител в изборите.