Йордан Йорданов от местната коалиция „Единни за община Две могили“ правилно е избран още на първи тур за кмет на Острица. Това реши Административният съд и отхвърли оспорването на изборните резултати, което опонентката му Лена Иванова от ГЕРБ подхвана. 
Впрочем между двамата имаше 8 гласа разлика. Необходим бе само 1 обаче, за да може Йорданов да се сбогува с победата от раз, тъй като доверието в него щеше да падне под 50%. 
В съдебна зала бяха преброени недействителните бюлетини от секциите в селото. Спор около една от бюлетините възникнал още в изборната нощ и след гласуване на секционната комисия гласът бил зачетен като действителен. Бюлетината бе подробно разгледана в съда и стана ясно, че част от знака х, с който гласоподавател е отбелязал избора си, е изпълнен на зиг-заг. Според част от страните това се дължи на факта, че вероятно е гласувал възрастен човек, чиято ръка е потрепервала. Другият голям спор бе около издирвана дори от полицията бюлетина. Нейната липса била установена, след като станало ясно, че броят на бюлетините не съвпадал с броя на гласувалите хора. След 2 часа през нощта изчезналата бюлетина била открита сред гласовете за референдума
Няма съществени нарушения на правилата на Изборния кодекс, които да повлияят на отчитането на изборните резултати. Няма и основания за отмяна на решението на Общинската избирателна комисия в Две могили, сметна съдът и потвърди изхода от кметската надпревара. Решението може да се обжалва.