Броена за действителна бюлетина, на която обаче не е положен задължителният втори печат, както и зачеркнат с вълнички вот са част от бюлетините, които категорично бяха оспорени като невалидни, макар да са отчетени като редовни. Това стана ясно по време на повторното броене на бюлетини за изхода от балотажа в Полско Косово, което Административният съд допусна да се случи в съдебна зала. До спора около изборния резултат се стигна след жалба на загубилата кметската надпревара Иванка Маринова от ГЕРБ. Тя загуби от Добромир Добрев от АБВ. На първия тур Маринова имаше най-голяма подкрепа от всичките 4 кандидати и малко не й достигна за успех, но седмица по-късно Добрев драматично надделя с минималните 4 гласа.
Около 2 часа отне на страните да прегледат и преброят всичките 677 пуснати на балотажа бюлетини в двете избирателни секции в най-голямото село на територията на Община Бяла. В тежката задача на помощ дойдоха трима служители от съда. Още около 30 минути пък бяха броени подписите в избирателните списъци, които гласоподавателите са положили след като са пуснали вота си.
На втори ноември Общинската избирателна комисия в Бяла определила Добрев за победител с 332 гласа. След преглеждане на бюлетините в съда обаче страните се съгласиха, че той има 327 безспорни действителни гласове, а за останалите 5 може да се дискутира. Опонентката му Маринова пък е спечелила 325 категорични гласа, а за 3 бюлетини в нейна полза се породиха съмнения. Хипотетично ако всички пуснати за Маринова бюлетини бъдат приети за валидни, а оспорените за Добрев - отчетени като невалидни, то тогава дамата надделява с 1 глас. 
Решението за избор на кмет на Полско Косово е правилно и трябва да се потвърди. След преброяването на бюлетините безспорно отчитани за действителни се оказаха невалидни, но с това не се променя резултатът. Разликата между двамата опоненти стана 2 гласа. А това, че в избирателните списъци срещу един гласоподавател има положени 2 подписа, не променя нищо, тъй като е отчетен за 1 вот, заяви прокуратурата. Подобно бе и мнението на председателя на ОИК-Бяла Росен Тодоров.
Единствено адвокатът на загубилата кандидатка бе категоричен, че има безспорни разлики и разминавания между данните от СИК и отразените в протоколите, затова настоя изборът за кмет да бъде обявен за недействителен.
Какъв ще е развоят на спора, предстои да реши Административният съд.