Само за седмица мним „водопроводчик“ успя да зазими чешмичките, които се намират край всички общински пазари. Вероятно обаче не е подозирал, че майсторските му изпълнения се записват стриктно от видеонаблюдението. А записите ще бъдат предадени на полицията за разследване, категорични са от „Общински пазари“.
Първата му акция е била на пазар „Олимп“, когато на 9 ноември вечерта взел крана на чешмичката в района. На същата дата е „ударено“ и Американското пазарче. През нощта на 16 ноември престъпната серия е приключила на пазар „Сан Стефано“.
Наглият крадец дори отворил шахтата на Американското пазарче, спрял водата и навил професионално водопроводни тапи в празните отвори на мястото на крановете. И всичко това извършил сутринта, в 8.30 часа, пред погледа на множество минувачи, които може би са го сметнали за работник на пазара или експерт от ВиК, възмущават се от „Общински пазари“. 
Сметката показала, че са отмъкнати 7 крана от трите чешмички. Всеки от тях струва по 84 лева или общо 588 лева. Крановете са специално пригодени за обществени чешми и се намират трудно на пазара, обясняват обаче от общинското предприятие. 
Това е поредна атака срещу изградените чешми по пазарите, което буди огромно недоумение, тъй като дружеството поема разходите по тях, а те работят в услуга на гражданите.