Реални и въображаеми случки в
20 графични истории разбърква „Блендер” - дебютната книга на влогъра Цуро
 
„Егмонт” представя „Блендер”, дебютното заглавие на популярния сред тийнейджърите български влогър Цветослав Цонев – Цуро. Изданието е в книжарниците от 14 ноември под логото „Кубар”, запазено за проекти на издателството, вдъхновени от дигиталния свят.
„Блендер” е своебразно продължение на видео съдържанието, което влогърът създава за YouTube. Книгата разбърква двадесет графични истории. В нея има по малко от всичко - смях, тъга, екшън, романтична вечеря, самураи и неочаквани обрати. И случка, чието развитие зависи от читателя.
Темите за семейството, любовта, привързаността и желанието да се впишеш сред другите са застъпени из страниците на изданието. Цуро разказва в комикси въображаеми и реални случки от живота в характерния и за видеата си забавен и непринуден стил, без претенции и с голяма доза самоирония. Вплетени в историите са и послания, поднесени с много хумор. Вижте клипа, в който Цуро представя книгата си: https://www.youtube.com/watch?v=ldV5VlHLFKg&feature=youtu.be
Илюстрациите в книгата са дело на Милена Симеонова. Художничката е на 26 години, от Варна, завършила е анимация и графичен дизайн в НБУ и е сред създателите на българското комикс списание „Ко-миксер”.
 
 
Реализацията на „Блендер” продължава стратегията на „Егмонт” да развива новаторски издателски проекти съвместно с популярни и талантливи автори на дигитално съдържание. Под импринта „Кубар” на „Егмонт” през февруари тази година излезе и книгата на Емил Конрад „Нещата, на които не ни учат в училище”.
 
Цветослав Цонев - Цуро е на 18 години, от Горна Оряховица. Започва да качва видеа в интернет преди 6 години, когато с приятел решават да заснемат няколко скеч-пародии на филма Saw с телефон. Днес има близо 100 хиляди абонати на канала си в YouTube – TheBleChannel, което го нарежда сред най-харесваните автори от България в мрежата за видео обмен. Описва видеата си като пъзел от неща, някои хрумнали му преди година, други преди 20 минути, като се стреми всяко парче от пъзела да е изпипано. Вдъхновение черпи от всекидневието, филмите, книгите, домашното по математика и общо взето от всичко. „Блендер” е дебютната му книга, а писането на историите за нея според него, не се различава по нищо от сценариите, които подготвя за видеата си. Желанието му е да продължи да експериментира с клипове в YouTube и да натрупа опита и знанието за създаване на пълнометражни филми.
 
Присъдинете се към Цуро в социалните мрежи:
YouTube: youtube.com/TheBleChannel
Facebook facebook.com/tsvetoslav.tsonev 
Instagram instagram.com/kudeemusakata