Нова кола е голямата награда в обявената вчера от Националната агенция по приходите и Министерството на финансите лотария с касови бележки. Предвидени са и други атрактивни печалби.
В продължение на една година данъчните ще подарят 52 смарт телефона - по един всяка седмица, 12 смарт телевизора - един на всеки месец, а късметлията, който ще получи нов лек автомобил, ще стане известен през ноември догодина.  
Първият късметлия от данъчната лотария ще бъде изтеглен на 20 декември в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ 1. 
За участие в лотарията е необходимо създаване на личен профил в сайта kasovbon.bg, в който може да се въвеждат данните на неограничен брой касови бележки. Принципът е, че колкото повече фискални бонове има в профила на участника, толкова по-голям е шансът му за награда.
От НАП обръщат внимание, че е много важно хората да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях. Всички търговци, издали печелившите касови бележки, ще бъдат щателно проверени, обещават също от НАП.
Лотарията с касови бележки е инициатива на НАП, която има за цел да насърчи гражданите да изискват касов бон при покупките си. По този начин те едновременно ще гарантират правата си при евентуална рекламация на стока, която не отговаря на очакванията им, а в същото време стимулират търговците да платят дължимите данъци и осигурителни вноски.