Русенската дирекция на полицията обяви обществена поръчка за доставка на регистрационни табели. С това местната структура прави опит да се справи с недостига на номера, заради който КАТ спря регистрацията на коли точно преди седмица.
Според параметрите на публичната покана, полицията е готова да даде 66 000 лева като офертите ще се отсяват на база най-ниска цена. Предвижда се поръчката да се реализира за срок до половин година или до изчерпване на количествата табели, които фирмата предлага. Оферти ще се приемат до 24 ноември.
Както „Утро“ писа, номерата бяха изчерпани миналия понеделник. Справката показва, че около 100 превозни средства на ден минават за регистрация през русенската Пътна полиция, която я нарежда сред най-натоварените в страната след столичния КАТ. Причината, която доведе до критичната ситуация, бе обществена поръчка за регистрационни номера, която е заседнала по инстанции заради обжалвания. Затова доставчик няма, няма и табели, а работата на КАТ е затлачена. От местната полиция са решили да излязат от ситуацията със спасителен план и сами да проведат процедура, с която да си изберат доставчик съобразно собствените потребности.