Баскетболистките от националния отбор за жени тренираха за първи път вчера в „Булстрад Арена“. Както вече писа „Утро“, избраничките на старши треньора Георги Божков са на кратък лагер преди евроквалификационните мачове. На 21 ноември отборът ще играе в Екатирининбург срещу Русия, а на 25 ноември /18 часа/ ще бъде домакин в Русе на Гърция.
Към отбора вече се присъедини единствената чужденка в селекцията на Божков. Американката с български паспорт Ноел Куин пристигна от Италия, където играе за „Наполи“. Ще е много интересно да се види в каква форма е най-екзотичната състезателка на нашия отбор.
30-годишната Куин е гард. Висока е 184 сантиметра. Безспорно много технична баскетболистка, тя често търпи критики за прекалено соловата си игра. Иначе е играч с огромен опит. Родената в Лос Анджелис Куин има в кариерата си мачове за куп отбори - „Минесота Линкс“, ТЕО /Вилнюс/, „Спартак Видное“ /Московска област/, „Елицур“ /Рамла/, „ЛА Спаркс“, „Боташспор“ /Адана/, „Вашингтон Мистикс“, USO /Мондьовил/, „Сиатъл Сторм“, УСК „Прага“, „Артего“ /Бидгошч/, „Финикс“ /Мъркюри/.
В националния тим са и три състезателки на „Дунав 8806“ - Зорница Костова, Цветомира Шаренкапова, Радостина Димитрова.