Войната по пътищата е не по-малък бич от тероризма, заяви директорът на Пожарната Димитър Павлов по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, който бе отбелязан вчера. 
За трети път на този ден бе проведено състезание между 7 отбора с огнеборци от 6 служби на пожарната в Русенско. Преди старта на надпреварата Павлов напомни, че често животът на претърпелите катастрофи зависи от навременните и адекватни действия на пожарникарите. В повечето случаи служителите се включват в рязането на части от автомобили и внимателното изваждане на пострадалите от катастрофиралите коли. 
„Ние, като част от системата, която се бори със злополуките, почитаме паметта на хората, загубили живота си на пътя. Усърдието ни е този брой да бъде намален“, коментира Павлов.
Отличник в тазгодишната надпревара се оказа отборът на пожарникарите в Бяла, които за около 18 секунди успяха да започнат и приключат спасителна операция за катастрофирали пътници. След тях се наредиха колегите им от Втора пожарникарска служба в Русе, а трети остана екипът огнеборци от Две могили.
Много съм доволен, че всички отбори се представиха много по-добре от миналата година, коментира Павлов.
По повод деня за възпоменание на загиналите в катастрофи служители на МВР ще се включат в организираната кампания за кръводаряване за хора, пострадали при пътни инциденти, която ще се проведе от 16 до 19 ноември в Регионалния център за кръводаряване.