С 1000 лева глоба се отърва хитра дама, която успяла да преметне приятел и по документи да отмъкне новата му кола.
Историята започва през май 2013 година, когато мъжът си купува автомобил от автокъща в Австрия. Вняся пежото в България и го оставя при познатата си, която решава че трябва да се научи да шофира и записва курс. За уроците по кормуване финансово й помага самият мъж, като дори й обещава, че след като вземе шофьорска книжка, ще й даде да кара пежото. И тук безоблачната приказка катастрофира челно в действителността.
Щедрият мъж явно обаче не подозирал в какъв капан може да попадне и освен новата кола оставил при познатата си ключа от автомобила, придружаващите го документи и договора за покупко-продажба. Тогава мадамата решила да регистрира автомобила в КАТ на свое има. Тъй като обаче нямала договор за покупка, решила да се снабди с документ, като му придаде вид, че е сключен между нея и продавача от Австрия. Набързо го осигурила, превела го на български и заедно с другите документи регистрирала пежото в КАТ и станала негов пълноправен собственик. 
Случайно докато била в Пътна полиция й се обадил реалният собственик на новозакупената кола. Тя не скрила, че се намира в КАТ, за да регистрира неговия автомобил на нейно име. Изумен от това, мъжът я попитал как изобщо това е възможно, тъй като тя няма договор за покупко-продажба, но тя невъзмутимо му обяснила, че „с пари всичко се оправя“. Тогава измаменият хукнал към службата по регистрация като взел със себе си втория ключ на автомобила. При пристигането си заварил колата пред халето, където се поставят регистрационните табели с вече поставени номера, седнал зад волана и потеглил. Отишъл в Ряхово, като междувременно отново се чул по телефона с тарикатката и я помолил да му върне документите на автомобила. Вместо това обаче се наслушал на заплахи, че тя щяла да съобщи в полицията, че той й е взел автомобила, на което мъжът отвърнал, че ще подаде жалба. И чак тогава безстрашната му позната се стреснала и се съгласила да върне документите. 
Заради чистото съдебно минало и тежкото й семейно положение, състав на Русенския районен съд сметна, че жената трябва да бъде наказана минимално й я глоби с 1000 лева. Решението може да се обжалва.