Волейболистите на „Дунав“ ще тръгнат рано днес сутринта за Пловдив, а от 17 часа ще излязат срещу „Локомотив“ в мач за първенство на Висшата лига. Русенският отбор загуби първите си два мача от новия шампионат.
В същото време захаросана публикация в сайта 7dnivoleibol.bg разбуни сериозно волейболната общественост. 
„Пламен Константинов е получил първото си предложение за работа извън федерацията. От най-високо място на Пламен са предложили да се ангажира с волейбола в Русе“, „научил“ сайтът. Името на конкретен автор липсва.
Но да видим един от мотивите за „поканата“: „Както е известно, там /в Русе/ отвори врати една от най-добрите зали на Балканите - „Арена Булстрад“. Амбициите на местните бизнесмени и политици е в най-скоро време „Дунав“ да влезе в Суперлигата и да се превърне в истински волейболен фактор, който да пълни при домакинствата си местната зала“.
Съчинението, което прелива от пусто в празно, продължава така: „Край реката обаче са категорични, че автор на целия проект трябва да е Пламен Константинов или поне посочен от него човек. В Русе са впечатлени от визията на Гибона за развитие на играта и вярват, че той е способен да изгради истински работещ модел“.
„Утро“ се свърза с президента на ВК „Дунав“ Валери Андреев.
„Нямам коментар! Всеки може да пише, каквото си иска. Малко позакъсняхме с подготовката за това първенство, но се надявам, че нещата ще се нормализират от следващия кръг. Продължаваме да търсим варианти за финансиране на клуба“, заяви Андреев. 
„Четохме въпросната публикация. Де да беше така!“, коментираха пред „Утро“ и някои състезатели от отбора. 
И добавиха, че нито са чували, нито някой ги е информирал за светлото бъдеще на волейбола в Русе под крилото на загрижени политици и бизнесмени и националния селекционер, който все още очаква нов договор като кърмчия на „лъвовете“.
Може би пък защото го чака, някой подсказва на федерацията, че трябва да побърза, защото вариантите пред Константинов са налице. И един от тях е избледнялата волейболна дестинация Русе.