Три тежки катастрофи за малко повече от два часа отново проляха кръв на пътя в Русе. Причините за инцидентите са различни: висока скорост, липса на книжка и пренебрегване на правилата за безопасно движение.
Началото на черната серия бе в 7.25 часа в района на „Напорни тръби“, когато БМВ 520 помете 54-годишен пешеходец. Мъжът пресичал, но не успял да стигне до отсрещния тротоар на бул.“Тутракан“, който след ремонта си се прочу като писта за гонки и подходящ участък за развиване на високи скорости. 
Блъснатият бил отведен в болницата от екип на Спешна помощ, но малко по-късно починал.
Пробата за алкохол на 46-годишния шофьор от Русе е отрицателна.
Следващият инцидент стана около 9.10 часа на ул.“Стрешер планина“ до хипермаркет „Практис“ в жк“Дружба“. 80-годишен мъж излязъл да си купи вестник, но бил блъснат на заден ход от товарен „Мерцедес Спринтер“, чийто 54-годишен шофьор от София не се уверил свободен ли е пътят зад автомобила и ударил лошо дядото. Пострадалият е настанен в  болницата в много тежко състояние с кръвоизлив на мозъка и с фрактура на две ребра.
Водачът е тестван за алкохол, но пробата се оказала отрицателна.
Още един възрастен мъж се бори за живота си след катастрофа. Това е 74-годишен велосипедист, настанен в болницата със счупен лумбален прешлен, мозъчен кръвоизлив и натъртвания.
Човекът пострадал, след като бил застигнат и блъснат от 20-годишен шофьор без книжка, който карал бял „Опел Кадет“ без регистрационни табели. Ударът станал около 9.40 часа на бул.“България“ в района на връзката с бул.“Липник“. След катастрофата 20-годишният младеж натиснал газта и избягал, но впоследствие осъзнал или е бил посъветван, че само си утежнява положението, и се върнал на местопроизшествието. Неговата алкохолна проба също е отрицателна.