Баскетболистките на „Дунав 8806“ записаха изключително важна победа с 80:61 срещу руския „Енергия“ /Иваново/. Ако русенският отбор вземе домакинския си мач и срещу Истанбулски университет, почти сигурно ще излезе от групата и ще се класира за елиминациите в Еврокъп. По регламент директно напред продължават първите два тима от всяка група, както и най-добрите два отбора, класирали се на трета позиция в отделните потоци.  
„Дунав 8806“ се измъчи през първото полувреме с разпиляна игра срещу рускините, които не впечатлиха с нещо особено. „Сините феи“ взеха категорично началната четвъртина с 22:12, но нататък зациклиха с досадни непредвидени грешки, непремерени пасове и наивни пропуски под коша. Въпреки това се оттеглиха на почивка с преднина от две точки - 33:31.
„Енергия“ натисна след почивката и макар че нито веднъж не пое водачеството в резултата, свали на няколко пъти разликата до 4, 3, 2 точки. В третата част Зорница Костова пое като истински капитан цялата отговорност и даде сили и самочувствие на отбора си с важни точки и дръзки пробиви на ръба на риска. През последните 10 минути се разигра и Радостина Димитрова, която започна да стреля безотказно от тройката. 
Дженифър Брандън изигра поредния си луд мач с 26 точки, невероятните 23 борби и по правило с трогателни грешки в атака и при подаванията. Шоуто й се получи!
Приличен мач направи и Юрика Ша Брукс, докато великолепната в двубоя срещу „Люлео“ Цветомира Шаренкапова този път бе по-бледа и незабележима.
Двубоят бе изгледан от кмета Пламен Стоилов, който поздрави отбора за втората му победа.