Избраният за общински съветник от ГЕРБ Евгени Димов е новият зам.-кмет на община Бяла, става ясно от решение на Общинската избирателна комисия. Димов е подал оставка като общински съветник, а освен това е депозирал лично пред председателя на ОИК препис от трудовия си договор от пети ноември, с който е назначен на длъжността зам.-кмет на община Бяла. 
Всъщност назначаването на общински съветник на длъжността зам.-кмет се явява и самостоятелно основание за прекратяване пълномощията на общинския съветник наред с подадената оставка. Мястото на Евгени Димов в местния парламент ще заеме следващият в листата на ГЕРБ Виктор Йорданов. 
Новият зам.-кмет е IT-специалист, на 50 години. Бил е общински съветник в предходния мандат на Общинския съвет в Бяла и е организационен секретар на общинската структура на ГЕРБ. Синът на Евгени Димов е Радостин Димов, който е единственият българин, стигнал до световно по билярд. 
В общината му е поверен един от най-тежките ресори - икономическата политика, като ще помага и в младежките дейности и спорта, а до назначаването на втори зам.-кмет ще отговаря за всички ресори, каза кметът на Бяла Димитър Славов.