„Преди почти година, когато представяше оперативна програма „Транспорт“, питах министър Московски защо обектите с осигурено финансиране на север от Балкана са едва 5-10%. Тогава ми отговори, че Северът ще бъде компенсиран през бюджета и привлеченото финансиране. В бюджета за 2016 година положението е същото и отново повдигнах въпроса, защото упадъкът в „нашата“ част на България е пряка функция от държавната инвестиционна политика“. Това написа във Фейсбук профила си депутатът от Патриотичния фронт Искрен Веселинов. От отговора на министъра е станало ясно, че все пак магистрала „Хемус“ остава приоритет и ще се строи с икономиите от „Струма“.
Веселинов е посочил, че жп линията Русе-Варна заедно с пристанищните терминали в двата града ще бъдат предложени като пакет на китайски инвеститори за реализация на принципа на публично-частното партньорство. Магистралата Русе-Велико Търново пък ще се строи със заем от Европейската инвестиционна банка. Заложени са и средства за интермодалните терминали в Русе, Варна и Видин и скромни средства за корабоплаването по Дунав, допълва депутатът. 
Всичко за съжаление е или свръх недостатъчно, или в сферата на намеренията и евентуалностите, коментира в социалната мрежа Веселинов, но уверява, че няма да спре да поставя въпроса.