Изгарящата жега на 14 август миналата година станала причина стопанка да разхлади кучето си, като му даде да пие вода от обществената чешмичка в Парка на младежта. В същото време обаче вода в бутилки искал да си напълни мъж. Той се възмутил и направил забележка, че животното не може да пие от чешмата, защото тя се ползва и от малки деца. Стопанката на свой ред му възразила и така започнала кавга. Като свършила словесните аргументи, дамата повикала по телефона приятеля си, чието пристигане след няколко минути рязко променило съотношението на силите. Окрилената жена отново подканила кучето си да пие вода от чешмата, а това предизвикало нова порция възмущение у опонента й. Така конфликтът пламнал с нови сили. 
Като се стигнало до закани за побой, намиращ се наблизо пенсионер подал сигнал на тел.112 и скоро пристигнали полицаи.
Това обаче не е краят на историята. Възмутеният от кучешките своеволия гражданин заведе частно дело, като поиска приятелят на стопанката на четириногото да понесе отговорност за това, че му се е заканил да го бие и го е нарекъл мухльо и нещастник. Поиска и общо 5000 лева обезщетение.
Съдът на първа инстанция обаче отчете, че никой свидетел на скандала не е чул мъжът да е наричан с обидните думи. Затова го оправда по това обвинение. Сметна обаче, че заканата за побой е доказана и осъди на 1500 лева глоба приятелят на любителката на животни. Той ще трябва да плати и 500 лева обезщетение на нагрубения мъж. Решението може да се обжалва.