13 години съм работил в bTV, не очаквах такава декларация. Все едно е писана от Гьобелс, заяви Росен Петров пред TV7. "Ще им кажа, че не съм използвал ефира за лични цели. Направих политическо волеизявление, това право ми е дадено от Конституцията на България", обясни водещият, който премина в партията на Николай Бареков "България без цензура".
"Държа на Евтим Милошев и Любо Нейков, който сигурно ще ме "нахрани" от ефира на bTV. Бях на погребението на брата на Любо, който почина наскоро. Аз го взех навремето, когато Слави не го искаше, защото го харесвах", каза Росен Петров.

"Какви са тези битки в телевизиите, хората се побъркаха. Това ли ни е нивото - тези декларации. Говорих с най-добрите адвокати, които ми казаха, че аз ще спечеля тези дела в съда. Ако тази мръсна кампания на bTV и "Дрийм тим" не спре, ще отида в прокуратурата и ще стана защитен свидетел. Ще обясня как се назначават журналисти, как се печелят обществени поръчки. И някои журналисти ще гледат света от едно малко прозорче", коментира Петров.

"Споделяме някои общи ценности с Николай Бареков. Помня го преди 10 години, как идваше в 5 часа на работа. Момчето се изгради само, аз бях аристократ - идвах в 3 следобед", завърши новият член на "България без ценцура".

Росен Петров разказа и за раздялата си със Слави Трифонов. "Държах му уринатора, за да пикае в него. bTV му предложи да направя пердаване, а той отказа на Вики Политова без да ме пита. Смени си стола, след като аз водех докато беше болен", каза новият политик.

"Звънях на Любо Нейков, но не ми вдигна. Гиздарска също, както и Искра Владимирова, бившата жена на Боршош. Никой не ми вдига телефона вече. Явно съм прокажен, но ще си нося кръста", продължи Росен Петров.

"Баща ми е подполковник от КАТ, седял е на една маса с бащата на Бойко Борисов, който е бил подполковник и шеф в пожарната. Не знам да е репресиран, както и Бойко. Репресираните не влизаха в школата в Симеоново да учат", заяви Петров.

Вече бившият водещ на "Нека говорят", разкри и че носът му е счупен в бой. "Няма да разкрия повече, но се бих. От малък се бия. С до двама мога да се справя, тренирам карате, бокс. Е, има и по-силни от мен", сподели с усмивка гостът в сутрешния блок на TV7.