Росен Петров дори не каза едно "Довиждане", като си тръгна от студиото в неделя. Не каза довиждане на екипа, който направи предаването най-рейтингово в ефира на bTV и с което е работил пет години. Това каза продуцентът на "Нека говорят" Любо Нейков по повод телевизионния театър, разигран от Петров в предаването, което водеше. Тогава той обяви, че отива в "България без цензура" на Николай Бареков.
Бяхме изненадани от това изявление. Не знаех нищо предварително, нито пък ръководството на телевизията знаеше. Беше изненада. Той е трябвало да се дистанцира от проекта "България без цензура", но не го направи, посочи Нейков. На въпрос кой е поканил Бареков в предаването на Росен Петров, продуценттъ заяви, че това са направили редакторите на предаването в стремежа си за рейтинг.

Отдавам постъпката на Росен на свръхенергия в последния момент с желание да излезе и да обърне нещата в държавата, както и да реши всичките ни проблеми, коментира не без ирония комикът. Но допълни, че му желае искрено успех. Не приемам лично напускането на Росен Петров, това е въпрос на личен избор. Всеки може да извади един лист и да каже нещо в лично качество, смята Нейков.

Редакторите на "Нека говорят" можели да реагират по време на изявлението на водещия в неделя, но не го направили, за да не изглежда като цензура. Накрая на предаването обаче те не си пуснали имената, които се появяват винаги накрая, в знак на протест срещу водещия.

Вече имаме нов водещ. Това е най-рейтинговото предаване на телевизията, ние имаме договори и сме подготвени винаги да продължим, посочи още комикът и продуцент Любо Нейков.