БМВ бе помляно в тежка катастрофа на бул.“България“ вчера около 14.10 часа. Наложи се спасителите да срежат дясната врата на смачканата кола, за да бъде измъкнат пътуващият до шофьора младеж. Заради инцидента движението по международния път бе парализирано и се натрупа 5-километрова опашка.
По официални данни БМВ-то първо блъснало движещия се пред него бус „Пежо“. При сблъсъка и двете коли се завъртели и ударили в мантинела в района на бензиностанция „Лукойл“.
На косъм се разминал моторист, който в последния момент успял да избегне удар в колата и буса. Следите от инцидента показват, че двата автомобила са се въртели около 50-60 метра като са се блъскали в мантинелите.
По първоначални данни младежите в немската кола са от Мартен. Шофьорът се е разминал само с леки наранявания и драскотини. Пострадал е возещият се до него, който е откаран в болницата с травма на крака. 
Прокарват се няколко версии за причините, довели до тежката катастрофа. Според една от тях инцидентът бил предизвикан от пърпорещата съвсем бавно самоходна машина. Твърди се, че служебният бус е тръгнал да я изпреварва, а засиленото БМВ директно се е забило в него, тъй като не е успяло да спре. Прокраднаха се и съмнения, че колата е участвала в гонка с друго БМВ, но тя бе отхвърлена.
Заради инцидента движението по бул.“България“ беше изключително затруднено, като в огромното задръстване попадна и пожарникарска кола.