Силвия Петрова е от град Сопот и е на 30 години. Диагностицирана е с мозъчна артериовенозна малформация. Заболяването й е вродено и представлява нагъване на съдове в мозъка, които като бомба със закъснител могат да "избухнат", т. е. да започнат да кървят във всеки един момент.
За да се излекува, Силвия трябва да се подложи на лечение в столичната университетска болница "Св. Иван Рилски", което обаче е непосилно за нея и за близките й.
Силвия е оперирана многократно, като за първи път на 7-годишна възраст, но без окончателно излекуване. Единственият шанс е т. нар. емболизация (безкръвно лечение), което обаче е много скъпо и непосилно за семейството на жената. Този метод за първи път е приложен от д-р Станимир Сираков в столичната университетска болница „Св. Иван Рилски", където Силвия е закарана на 3 май 2012 г. в кома. 

Силвия споделя, че досега е претърпяла 5 безкръвни операции. Предстоят още 3 или 4 такива, но за да имат ефект те трябва да се направят през 40 дни, за което са необходими близо 80 000 лева. 

Въпреки диагнозите, страховете и безпаричието, Силвия се бори. Много хора помагат с каквото могат, а да отделиш от парите за насъщния е истинска съпричастност, благодарна е младата майка.

IBAN:BG05 UNCR 7000 1521 4294 60
клон 372
UniKredit Bulbank
Силвия Петрова Петрова