„Дунав 8806“ загуби с 67:71 /22:13, 10:16, 17:20, 18:22/ гостуването си на „Нефтохимик“. Така шампионките продължиха горчивата тенденция да губят почти всички важни мачове извън Русе през този сезон. Грешка в София срещу „Левски“, пропиляна победа в Монтана, сега и бонус за Бургас в среща, която отново вървеше гладко през първото полувреме. А на 16 февруари предстои мач с амбициозния „Хасково“, добре поне, че ще е в Русе...
Цели 6 поражения в 17 мача дотук вече идват много и не стоят никак добре за отбор с претенции и звездно изписана през последните години визитка! И най-лошото е, че този отбор започна да си позволява да играе отпуснато, вяло, без живец, без вяра и ентусиазъм, който правеше от мачовете в зала „Дунав“ нагрята до червено гореща емоция. Вярно, контузиите оплетоха конците - първо с Радостина Димитрова, после с Жаклин Златанова, а сега и с Маргарита Илиева, но къде и защо сякаш отлетя желанието за битка. Удар беше и необходимостта от селекционни корекции в движение.
Днес „Дунав 8806“ просто няма лидер, войник като Христина Минкова, която компенсираше техническите си проблеми с едно огромно и винаги готово за себераздаване сърце. Христина дриблираше тежко, топката отскачаше почти до носа й, не тичаше като сърна, не стреляше с красив отскок, но потта й капеше по всяка педя на паркета.
А какво да кажем за „шантавата“ Мерике или за гръмотевичната Аманда Джонсън? Грешаха, спъваха се, падаха, но имаха дързостта да рискуват и да не се предават.
На фона със спомена за Ицето, Мерике и Аманда пустата статистика от мача в Бургас направо да те извади извън нерви.
Знаете ли коя е Борислава Христова? Момичето, което ще навърши 18 години през юли, буквално разплете дунавския кош с 25 точки! При това, забележете, Петко Маринов я остави на терена през всичките 40 минути, което означава, че той я вижда отсега като водач по образеца на Минкова. 
Къде е нашата Борислава? Та ние чакаме в продължение на няколко сезона 23-годишни вече момичета да поемат главната роля. При това тактично им отвориха прозорец за допълнително самочувствие с повиквателни и в националния отбор. Да кажем категорично, че растат от сезон на сезон, ще е пресилено, защото спадовете им са много повече от спорадичните избухвания.
Всъщност, положението на „Дунав 8806“ в таблицата за класиране не изглежда чак толкова драматично, пък и сметките показват, че отборът ще завърши сред първите 4 през редовния сезон. Драматичното е, че отборът вече не се ползва от инерцията, която имаше и като че ли буксува на едно място. На всичко отгоре и темпераментната довчера публика някак притихна. А идват нови битки - за първенство и в турнира за купа „България“, в които лимитът от грешки, припряност и плахост трябва да бъде ограничен до минимум.
Освен това рецептата за изцеление и опитът от предишните сезони показва единствения верен път - пълна мобилизация, отдаденост и силна подкрепа от феновете.
Защото каквито и да са резултатите към момента, отборът на „Дунав 8806“ въобще не отстъпва по качество на другите отбори в Топ 5. Момичетата трябва да го знаят и да си го повтарят повече от всичко.      
„Нефтохимик“: Христова 25, Бел 14, Браун 15, Митева 3, Томас 4 /Желязкова 4, Цанкова, Г. Костова 6/.
„Дунав 8806“: З. Костова 9, Сантяго 18, Еванс 14, Чиров 9, Шаренкапова /Димитрова 5, Кочева 6, Коева 6/.