Футболистите на „Дунав“ завършиха 0:0 като гости на „Верея“ /Стара Загора/, но със сигурност могат да съжаляват, че не спечелиха 3 точки. Как обаче да го сторят, след като срещу себе си имаха пореден съдия, който като че ли нарочно работи срещу тях! Не бе един мач, два, три... Стана рецидив!  
Реферът, смилил се този път над съперника на „Дунав“, бе софиянецът Александър Костадинов. „Утро“ вече писа за него - допреди две години бе сред водещите арбитри, но заради серия от големи издънки го пратиха да надува свирката в „Б“ група. А БФС му повери едно от дербитата на кръга! И той го опропасти.
Костадинов изнерви за начало русенските футболисти със серия от обратни отсъждания. Едно от тях например бе да даде корнер за „Верея“ в ситуация, когато топката бе на два метра вътре в терена. За да прояви „принципност“, веднага обаче показа червен картон на старши треньора Веселин Великов още в 38-а минута. Защото Великов не издържа и протестира. 12 минути преди края на мача съдията изгони и левия защитник на „Дунав“ Атанас Атанасов. 
Дунавци бяха по-добрият отбор. Имаха две стопроцентови положения за гол, но снажният вратар на домакините Вълков опази рамката си по чудо. През второто полувреме трудно можеше да се говори за футбол, защото футболистите на „Верея“ само лежаха по терена и бавеха играта с преследване на заветната точка.
И я постигнаха. А дунавци не бива да съжаляват чак толкова, защото „Поморие“ също направи 0:0 на свой терен срещу „Ботев“ /Гълъбово/. Поморийци останаха на върха с актив от 33 точки. Отборът на „Дунав“ вече има 31.
В следващия си мач тази събота дунавци ще бъдат домакини на „Спартак“ /Плевен/. 
Преди мача агитката на дунавци научи за неприятен инцидент. Техни приятели от Русе също тръгнали да подкрепят отбора в мача му в Стара Загора. За зла участ катастрофирали. Първите сведения са за потрошен автомобил. Най-хубавото е, че русенци са живи и здрави.
Доколкото научи „Утро“, те се прибрали обратно с клубния автобус на „Дунав“.  
В другите мачове от кръга: „Спартак“ /Плевен/-“Добруджа“-2:1, „Лудогорец 2“-“Локомотив“ /Мездра/-1:2, „Септември“ /Симитли/-“Пирин“ /Разлог/-1:0, „Нефтохимик“-“Оборище“ /Панагюрище/-0:0, „Созопол“ /Локомотив“ /Горна Оряховица/-0:0.
„Верея“: Вълков, Али, Желев, Ганев, М. Атанасов, Митев /Васев-63/, Плахов, Винков, В. Иванов, Яшар,     Д. Атанасов.
„Дунав“: Луков, Петков, Ковачев, Атанасов, Милчев, Димов, Лозев /Колев-51/, Чакъров /Костадинов-82/, Будинов, Раденцов /Патев-74/, Ненов.