Две съдебни решения в един ден окончателно порязаха Тенис клуб „Русе“. Сдружението бе осъдено по две отделни дела да плати общо 8862 лева на Община Русе.
Казусът с по-сериозна сума бе за прословутото барче към тенис кортовете в Парка на младежта, които дълги години бяха ползвани под наем от клуба. След края на договорните отношения обаче Общината заведе дело срещу спортното обединение, като поиска обезщетение за това, че между 1 юни 2009 година и 1 октомври 2012 година сдружението е отдавало под наем заведението, но без да има основание за това. На първа инстанция Русенският районен съд сметна, че Общината е в правото си да има претенции, тъй като барчето не е било включено в договора за наем, а клубът се е обогатил неоснователно за сметка на Общината. Пълен контрапункт бе мнението на съдиите на втора инстанция, които сметнаха, че Общината няма право на обезщетение и зачеркнаха присъдената й сума от 7800 лева. Съдебната битка стигна и до последна инстанция. Върховният касационен съд отчете, че безспорно клубът е ползвал имота, който изрично не е бил включен в конкурсната процедура и за който няма решение на общинския съвет за предоставяне за временно ползване. С това си решение върховните съдии отбелязаха, че решението на Окръжния съд не е правилно и го отмениха. И присъдиха претендираните наеми от ползването на заведението - по 200 лева месечно за период от 29 месеца или общо 7800 лева. 
В основата на втория съдебен спор между бившите партньори бе проведен през 2013 година държавен турнир за юноши и девойки до 12 години. Общината поиска чрез съда тенис клубът да й изплати таксите от състезанието, което се е провело благодарение на ползването на тенис кортовете. Сдружението бе категорично, че турнирът е бил проведен под патронажа на кмета и затова е бил освободен от заплащане на такси. Въпреки това на първа инстанция бе осъдено да плати на Общината 1062 лева за общо 232 часа експлоатиране на спортната площадка. Съдиите на втора инстанция този път се съгласиха с колегите си на районно ниво. 
В общината е получено предложение турнирът да се проведе под егидата на кмета, но видно от резолюциите, е разрешено ползването на кортовете срещу заплащане. Лично директорът на общинското предприятие „Спортни имоти“ уведомил председателя на тенис клуба, че трябва да заплати такси. Обстоятелството, че за предходни турнири клубът не е заплащал такса за ползване на кортовете, не води до автоматичния извод, че за всеки следващ турнир ползването ще е безплатно. От писмените доказателства е видно, че част от провежданите състезания по тенис са финансирани от Община Русе, но не и държавния турнир. Изводът е, че тенис клубът дължи обезщетение на Община Русе за ползваните тенис кортове, заключи състав на Окръжния съд и окончателно осъди спортното сдружение да плати въпросните 1062 лева. И двете решения са окончателни и не могат да се обжалват.