Два автомобила се блъснаха в дървета по русенските улици в събота вечерта, но водачите им се отърваха с леки наранявания. Единият обаче е бил толкова пиян, че екипът от полицията едва го извадил от колата.
В 19 часа джип „Ауди А8“ се завъртял на платното по бул.“Липник“ в посока КАТ и се забил с дясната си врата в дърво по разделителната ивица. Инцидентът е станал на метри след кръстовището до църквата „Св.Архангел Михаил“. Въздушните възглавници са се задействали и това е спасило 27-годишната шофьорка от по-голяма травма. Тя е откарана в болницата от екип на Спешна помощ със съмнение за комоцио, но след преглед е освободена. Причина за инцидента е висока скорост.
В 22.50 часа друг автомобил се блъснал в дърво по ул.“Стефан Стамболов“. Като отишли на място, полицаите и медиците от Спешна помощ констатирали, че 60-годишният шофьор е седнал зад волана след стабилна почерпка. Дрегерът показал над 2 промила. Водачът е откаран в Спешно приемно отделение с рана на главата, но също е освободен след преглед.