Намерението на персонала на отделението по хемодиализа за групово напускане заради орязани заплати е оттеглено след разговор с ръководството на Многопрофилна болница.
На практика няма ефективно подадени молби за напускане на работа, каза вчера зам.-председателят на Съвета на директорите в стационара д-р Йосиф Новаков. По думите му основните заплати на всички лекари, медицински сестри и санитарки в Хирургическия блок са запазени. В момента има преразпределение на допълнителното заплащане поради намалени приходи по клинични пътеки за септември.
Обемът на отчетената дейност за септември е по-малък в сравнение с август, посочиха началници на отделения. Това се дължи на по-малко лекуваните пациенти като цяло в болницата, което е свило приходите със 175 000 лева. 
Не може да лекуваме по-малко болни и да вземаме същите пари. През септември в болницата бяха лекувани предимно тежки случаи, които изискват повече грижи и повече средства. В такъв случай разходите не отговарят на приходите и допълнителното заплащане намалява, а това налага преразпределение на сумите за получаване. Ако за октомври са отчетени повече преминали през отделенията в болницата пациенти, нещата ще се нормализират и персоналът ще си получи пълния размер на допълнителните пари, обясниха лекари. 
Според някои от тях трябва да се коригира и мениджънтът на лечебното заведение, за да се привлекат повече пациенти.
Изпълнителният директор на болницата д-р Иван Стоянов е в болнични и вчера не вдигна мобилния си телефон за коментар на създалата се ситуация.