С два отбора се включва Русе в най-престижното световно кулинарно състезание Bocuse d‘Or, наречено така на името на един от най-известните френски шеф готвачи и ресторантьори, 89-годишния Пол Бокюз. Българският кръг ще избира кой ще представи страната на етапа на еврпопейската селекция през май догодина в Будапеща - родното състезание е на 11 и 12 ноември в Интер Експо Център София. 
Русе за първи път се втурва в състезанието, което диктува световната кулинарна мода, коментира председателят на Клуба на професионалните готвачи  Ивайло Димитров. Това фактически е надпреварата за кулинарните „Оскари“, колегите по света се готвят от 2 до 6 години за участие, като бюджетът за подготовка често е между 600 000 и 1 милион евро, поясни шеф Димитров.    
В първия русенски отбор ще се състезават шеф Петър Атанасов, главен готвач на ресторант „Левента“, и Юлиян Любенов от същия ресторант, възпитаник на Професионалната гимназия по туризъм. Вторият отбор се състои от Сали Али, готвач в ресторант „Опиум“ /също завършил ПГТ/, и Веско Георгиев, ученик в 12 А клас в гимназията. Атанасов, Любенов и Али са членове на Клуба на профи готвачите в Русе, оттам е треньорът на двата отбора - шеф Живко Димитров, който е и член на Българската асоциация на професионалните готвачи. 
Задачата на двата тима е да приготвят рибно ястие с калкан и с 3 гарнитури и сос и месно ястие с пиле „Лабъл Руж“ и с 3 гарнитури и сос. Всичко това те трябва да сътворят за 5 часа и 35 минути, при всеки 3 минути закъснение отборът ще се наказва с по 1 точка, точки се отнемат и ако състезателите не успяват да работят с лице към публиката.