Калоян Арсенов, първородният син на бившия министър на екологията в правителството на Симеон Сакскобургготски - Долорес Арсенова, е поредното доказателство на неписания закон в България, че в политиката се забогатява рязко и безвъзвратно, дори да си са съвсем кратко във власта, пише столичен вестник.Преди броени дни Калоян получи подарък от майка си за предстоящия 30-и рожден ден - последен модел Порше Турбо S, поръчана като индивидуално изпълнение от завода майка на реномираната немска фирма в Цуфенхаузен. Баровското возило е с падащ таван и е решено в класическия за Порше червен цвят.
За спортния звяр на четири колела Долорес Арсенова е броила внушителните 210 000 евро. За да се знае, че колата е поръчкова, на седалките са гравирани инициалите на Калоян Арсенов, като само тази екстра е струвала на бившата министърка 7000 евро. 

Долорес Арсенова добива скандална репутация доста след спорното ѝ управление в Министерството на околната среда и водите, където бе начело в периода 2001-2005 г. След като излезе от властта, Арсенова и мъжът и Асен вече бяха със статут на милионери благодарение на фармацевтичната си фирма "МС фарма", която продаваше лекарства на онкоболни с бездушната 200% печалба.

Грозното печалбарство на гърба на болните от рак на фамилия Арсенови възмути даже данъчните служби, които през 2010 година стартираха данъчна ревизия на имотите и авоарите на ексминистърката. В крайна сметка се установи, че Долорес Арсенова е вдигнала незаконно грандиозна къща за 2 милиона лева в защитената местност "Колокита" край Созопол. Въпреки доказаното незаконно строителство обаче палатът край морето не бе съборен.

За да замете следите от аферите си и незаконното забогатяване, Долорес Арсенова и мъжът ѝ Асен прехвърлиха фирмите си на своя син Калоян, който обаче се води само на книга управител и собственик на апетитните дружества. 

Поръчковото Порше кабриолет с падащ таван не е първата престижна автопридобивка на 30-годишния Калоян Арсенов. Той има в гаража си последен модел Ауди S8, купено за 300 000 лева миналата пролет.