Читатели попитаха „Утро“ през последната седмица какво гласят нормативните документи на БФС в провеждането на първенството на „Б“ група в частта им за изпадащите отбори. Ние пък потърсихме информация от шефа на областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.

- Г-н Димитров, основният въпрос на феновете е дали вторите отбори на „Литекс“ и „Лудогорец“ подлежат на изпадане.
- Той възниква може би от обстоятелството, че предварително бе ясно по наредба, че ловчанлии и разградчани нямат право на влизане в „А“ група. Затова пък подлежат на изпадане! БФС казва така - 13-ият, 14-ият, 15-ият и 16-ият отбори в крайното класиране заминават директно във „В“ групите. Техните места ще бъдат попълнени от първенците в 4-те зони. „Лудогорец 2“ и „Литекс 2“ могат да бъдат пратени във „В“ група, ако първите отбори на въпросните клубове изпаднат от „А“ група. Такъв вариант обаче е в сферата на фантастиката.
- А как стои въпросът с промоциите за елитната дивизия?
- Класиралият се на първо място отбор във втория ешелон печели директно членство в „А“ група. Завършилият на второ място тим играе бараж с предпоследния от групата на майсторите.
- При разменено гостуване?
- Не. Играе се един мач на неутрален терен. 
- Не изглежда много справедливо.
- Това е положението. Пожелавам на футболистите от „Дунав“ да завършат първи в „Б“ група и да си спестят баражен мач. Мисля, че имат сили да се преборят с конкурентите си.