Чувалът с бюлетини, протоколи, пликове и изборни книжа от Острица да бъде предоставен на Русенския административен съд, пред който кандидат-кметът на селото от ГЕРБ Лена Иванова оспорва победата на опонента си Йордан Йорданов от местната коалиция „Единни за община Две могили“. Това поиска съдебният състав за следващото заседание по казуса. Причината - да бъдат изчистени спорове около броя на недействителните бюлетини. Предстои да бъде изяснен и броят на гласувалите в Острица чрез изисканите избирателни списъци, какви сигнали за нередности са подавани в Общинската избирателна комисия, както и да бъдат разпитани наблюдатели и застъпници, които са следели изборния процес в селото от първа ръка. 
Вчера в съда стана ясно, че през цялата изборна нощ на 25 октомври в селото е издирвана една от спорните бюлетини. На помощ дори се притекла полицията, която се включила в нейното търсене. След като бюлетината била открита след 2 часа през нощта, членовете на секционната избирателна комисия започнали да спорят дали тя е валидна, или не. 
Според спечелилия от първи тур кмет на селото Йордан Йорданов спорът около една бюлетина е безпредметен и няма да промени изборния резултат.
Съдът обърна внимание на несъответствието, че в протокола от секцията с думи е написано, че са гласували 197 души, а с цифри - 196.
Загубилият кандидат се оплака и от неправомерна агитация в изборния ден и нарушения при гласуването с подвижна секция. Според адвоката на Иванова болна майка и двете й деца, които били неграмотни, са пуснали гласа си, но вместо тях се е подписал друг човек. 
Всички спорни обстоятелства предстои да бъдат изяснени на 10 ноември, когато делото продължава.