Няма да бъдат преброявани повторно действителните и недействителните бюлетини, които гласоподаватели в Каран Върбовка са пуснали по време на кметския избор на 25 октомври. Това реши състав на Русенския административен съд по делото, с което кандидат-кметът от ГЕРБ Георги Иванов оспори избора още на първи тур на опонента му Михаил Трифонов от местна коалиция „Единни за община Две могили“. 
В мотивите си магистратите посочиха, че до повторно преброяване и назначаване на експертиза може да се стигне, ако в протоколите има данни за спор между различните членове на секционната избирателна комисия. В случая обаче се виждало, че разногласия не е имало и нито един член не е подписал протокола с особено мнение. Никой не е оспорвал и отстраняването на грешки в книжата от страна на Общинската избирателна комисия в Две могили. 
Съдът обаче сметна, че искането на неуспелия кандидат-кмет за представяне на избирателния списък в селото е основателно. Затова магистратите ще изискат от   дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ /ГРАО/ списъкът с гласоподаватели в Каран Върбовка да бъде представен. Към момента той е в службата, където се прави проверка за двойно гласуване. Затова делото бе отложено.
И прокуратурата, и адвокатът на спечелилия кмет Трифонов бяха категорични, че дори да бъдат представени исканите документи, резултатът ще е един и същ. 
Защитникът на Трифонов посочи още, че денят на изборите е протекъл в нормална и спокойна обстановка, а от ГЕРБ са имали достатъчно застъпници и представители, които са наблюдавали процеса и не са сигнализирали за нарушения. Освен това Трифонов е избран с над половината гласове. 
От загубилата партия обаче твърдят, че комисията е отчела една от действителните бюлетини като недействителна. Освен това открили и други нарушения в изборния процес и при отчитането на гласове. Делото продължава в петък.