Петима от новоприетите съветници в общинския съвет в Сливо поле се отказаха от спечелените постове. Трима от тях са от ГЕРБ - избраният за кмет на градчето Валентин Атанасов, Емил Моллов и Михаил Чиликов, които са влезли на първите три места. Чиликов ще стане част от екипа на общинската администрация в Сливо поле, а Моллов се отказва по лични причини. Това става ясно от решенията на Общинската избирателна комисия в Сливо поле, която назначава за общински съветници следващите класирани кандидати от листата на ГЕРБ. Местата на тримата в местния парламент ще заемат съответно Валентин Василев, Иванка Петрова и Велизар Ясенов. 
Другите двама съветници, които също са отказали да встъпят в правомощията си, са от ДПС, а причината са избирането им благодарение на преференции. Единият е Левент Исмаилов, който беше и кандидатът за кмет на партията, но загуби на балотажа срещу Валентин Атанасов. Неговото място ще заеме Ибрям Юсменов. Другият съветник, който се отказа от спечеления пост, е бившият председател на общинския съвет Сали Салиев. Късметлията от листата на ДПС се оказва Севгин Мехмедов. 
На национално и на местно ниво има решение на партията да не играем с преференции и затова във вторник и двамата подадохме заявления за отказ от спечелените постове, каза за „Утро“ Исмаилов, като подчерта, че те не са работили за преференции. 
Всъщност общинският съвет в Сливо поле е съставен от три партии, като ГЕРБ разполага със седем съветници, ДПС с шест, а БСП с четирима. Общинските съветници, кметът на община Сливо поле и кметовете на малките населени места вчера встъпиха в мандат 2015-2019. Те положиха клетва и си избраха за председател бившия зам.-кмет на Сливо поле Синан Вейсал от ДПС, който получи 14 гласа.