7 години затвор и 80 000 лева глоба е окончателната присъда, която получи германският гражданин Осман Аджар за контрабандата на 746 грама екстази през Дунав мост. Наказанието бе потвърдено от Върховния касационен съд.
Точно преди 1 година 56-годишният мъж чу присъда от Окръжния съд в Русе, който го наказа с 8 години затвор и 80 00 лева глоба. Наказанието бе намалено на втора инстанция с 1 година от апелативните съдии във Велико Търново. 
Аджар бе заловен на Дунав мост на 24 юни 2014 година, когато се опитал да прекара 746 грама екстази, пресовани под формата на мини-гранати. Наркотикът за близо 30 000 лева бил открит в левия праг на шофирания от Аджар „Мерцедес S 500“ с немска регистрация.
В експертиза по делото беше посочено, че в колата е имало измайсторени допълнително четири отвора около праговете, чиито ламарини са изрязани със специални знания и с ъглошлайф. Целта била да се пригодят кухините за нещо като тайници. В един от отворите бил открит пакетът с екстази, след като митничари махнали задната седалка на автомобила. Аджар и защитата му докрай оспорваха вината и дори изразиха съмнения, че отворите са съществували още преди кюрдът с немски паспорт да си купи колата. Имало вероятност дори да я бил купил с бонус - екстази. Версията обаче не мина пред нито една съдебна инстанция, но заради чистото му съдебно минало, грижата за многодетно семейство и собствения бизнес, магистратите прецениха, че Аджар заслужава наказание под минималното, което предвижда законът.