10 грама марихуана домашно производство за лична употреба вкара в затвора 6 пъти осъждан 21-годишен младеж.
Саксиите с канабис Николай Цачев гледал в апартамент на центъра, където живеел с дядо си. Съвременният фермер се грижел за 3 стръка канабис. В началото на август 2014 година обаче в жилището му нахлули полицаи, които имали заповед за претърсване и изземване и така хванали младият любител на леките наркотици. Още тогава той признал, че се грижи за растенията и си свива цигари от тях.
В същото време Николай търпял присъда пробация, която обаче не вземал насериозно и често си позволявал да не спазва пробационните мерки. Заявил дори, че нарушавал наказанието си, защото се бил напил. Съвсем игнорирал и полагането на общественополезен труд. Заради пропускането на срещи и подписи пред инспектор наказанието му бе променено и вместо пробация бе осъден на затвор. Той обаче така и не присъства на заседанието, тъй като не бе открит от полицията. Предполагаше се, че е забегнал да живее при майка си в Йемен.
Николай е осъждан 3 пъти на пробация, търпял е и и условни, и ефективни наказания, а прегрешенията му са предимно кражби. Последно е наказан за присвояване на смартфон за 280 лева. 
В крайна сметка за трите стръка марихуана на стойност 60 лева младежът бе наказан с 1 година затвор и 2500 лева глоба. Тъй като обаче последната му присъда е по-тежка - 1 година 4 месеца и 12 дни, магистратите му наложиха нейния размер. Николай не присъства в съдебна зала да чуе и тази си присъда. По данни на полицията той е щателно издирван, но така и не успели да му открият следите. Наказанието не е обжалвано и вече е влязло в сила.