ГЕРБ категорично увеличи присъствието си в национален мащаб след изборите. От общо 158 места за общински съветници в Русенска област партията спечели 64. Прогнозите ни бяха за 4 от общо 8 общински кмета, но успяхме да спечелим 6, което показва резултат от 75%. От 67 кметства победата на ГЕРБ е при 45 или в 67% от местата. Това е рекордно изборно постижение и историческа победа в Русенска област, заяви областният координатор на ГЕРБ Пламен Нунев. 
На пресконференцията след балотажа присъстваха още депутатите Светлана Ангелова и Свилен Иванов, спечелилите на първи тур кметове на Русе, Иваново и Борово Пламен Стоилов, Георги Миланов и Валентин Панайотов, както и победителите на балотажа в Бяла и Сливо поле Димитър Славов и Валентин Атанасов. Отсъстваше единствено спечелилият от раз поста в Ценово д-р Петър Петров.
ГЕРБ постигна сериозна победа, която е повод за радост, но само до вчера /понеделник-б.а./, тъй като вече идва ред на отговорността и работата. Основен двигател за успешните резултати в Русенска област беше Пламен Нунев, който допринесе много със своята всеотдайност и опит, коментира Светлана Ангелова.
Новоизбраните кметове на Бяла и Сливо поле разказаха, че вече са усетили завещани проблеми и рискови проекти от старите кметове.
Победата бе очаквана, но ни изненада категоричността на беленчани, за което им благодаря. От 17 общински съветници успяхме да спечелим 8 като спрямо изборите през 2011 година увеличихме броя им с трима, заяви новият кмет на Бяла Димитър Славов. Той прояви тревожност за изостаналите големи проекти в града, за които се надява, че ще минимизира щетите и негативните последици.
Пречиствателната станция и депото за отпадъци, които са на стойност 33 милиона лева, трябваше да са пуснати, а са на груб строеж. Заварвам тежко наследство, но съм амбициран да подобря състоянието в Бяла. Хората повярваха не на празни приказки, а на искреност и обещания за работа, коментира Славов.
Новият кмет на Сливо поле Валентин Атанасов пък разказа за заложени капани навсякъде, които да попречат на новото общинско ръководство. Спря се и на ширещите се коридорни слухове за чистки и съобщи за десетина депозирани молби за напускане. Затова той бе категоричен, че ще изиска финансов одит и ще назначи заместник-кметове и секретар, на които има доверие. 
В касата на общината няма пари, вече са раздадени. Пред мен на първо място стои организиране на посрещането на зимния сезон и разрешаване на проблема с блокираното сметоизвозване, коментира Атанасов. Той си пожела синя карта с победи на ГЕРБ и на територията на цялата община Сливо поле, с каквито се похвалиха останалите кметове. 
В Сливо поле ГЕРБ ще има 7 представители в Общинския съвет от общо 17, а в Иваново и Ценово - по 7 от общо 13. Най-категорично е присъствието в Борово, където ГЕРБ вкарва 8 съветници от общо 13 места. Едва ли има друга област, в която са постигнати подобни резултати, коментира Нунев. В общините Борово и Иваново всички населени места вече имат и кметове от ГЕРБ. 
С 12 кандидати за кмет спечелихме 12 места, което е стопроцентов успех. Не издигнахме наш представител само в Семерджиево. Гоним обединение в Общинския съвет с около 35-36 от 51 съветници, като сме готови за партньорство и с левите партии, ако споделят нашите възгледи и програма. Приоритетът е Русе и воденето на надпартийна политика, коментира спечелилият втори кметски мандат в Русе Пламен Стоилов. 
Въпреки отличното си представяне в шестте общини, ГЕРБ претърпя крах в Две могили и Ветово, където не успя да стигне дори до втори тур. За там предстоят организационни и кадрови промени, заяви Нунев.