Решението на Общинската избирателна комисия, с което е разпределила мандатите за общински съветници в Русе, е незаконно. Това твърдят в жалба до Административния съд от Български демократичен център. 
От партията оспорват избора на общински съветници, като твърдят, че е недействителен, а вотът на гражданите е подменен. Аргументират се с големия брой недействителни бюлетини, които надвишават значително броя на гласовете, които формират един мандат в Общинския съвет. 
Дали съдът ще сподели мнението на БДЦ и ще касира избора на съветници, предстои да стане ясно по време на съдебно заседание. 
Както „Утро“ писа, тази седмица административните магистрати ще заседават и по други два изборни казуса. В съда жалби пуснаха загубилите кандидати от ГЕРБ Георги Иванов и Лена Иванова, според които Общинската избирателна комисия в Две могили е допуснала нарушения при изборите на кметове в Острица и Каран Върбовка. Дали Михаил Трифонов и Йордан Йорданов ще запазят току-що спечелилите кметски кресла, предстои да прецени съдът.