Артистичните умения на младеж, който влязъл в ролята на бизнесмен, въртящ сделки по телефона, успели да заблудят продавачка в денонощен магазин на ул.“Рила“ и тя харизала 375 лева на тариката.
Случаят е от март 2014 година, когато около 17.30 часа мъжът влязъл в магазина и започнал демонстративно уж да говори по телефона и да обяснява на измислен човек на отсрещната слушалка, че е видял продавачката и ще огледа пурите, които предлага. На момичето зад щанда се представил с атрактивното име Били Мендес и заявил, че е търговец. След като разгледал пурите в магазина, отново провел фалшив, но артистичен разговор по телефона с желанието да бъде чут от продавачката. Този път обяснил, че на следващия ден ще достави уговорените пури и дори се съгласил да направи отстъпка. След симулативния разговор заявил на момичето зад щанда, че трябва да му даде 375 лева. Въпреки че девойката се усъмнила и обяснила, че това няма как да стане, тъй като управителят не й е разрешил подобно плащане, накрая склонила. Малко по-късно магазинерката решила да се увери дали е постъпила правилно и се обадила на шефа си. Оказало се, че той не е сключвал никакви сделки по телефона за каквито и да е пури. Сетил се обаче кой е способен да му извърти такъв тарикатски номер и веднага звъннал на измамника. Младежът обещал да върне парите, но в крайна сметка дал само 220 лева. Затова и истинският бизнесмен се оплакал в полицията. 
Оказало се, че младежът е сираче, израснало без родители по домове и социални институции. Психологическият му профил пък показал, че е незрял и зад демонстративното си поведение прикрива склонност към драматизация и театралност, с тенденция в ситуации на затруднение да действа импулсивно, своенравно, като остава некритичен към последиците от бъркотиите, в които се замесва.
В крайна сметка съдът го призна за виновен за измамата и го осъди на 2 години пробация и 150 часа общественополезен труд годишно. Присъдата не е обжалвана и вече е влязла в сила.