Седем награди завоюваха с шест танца балерините от танцова формация „Стар Денс“ при читалище „Христо Ботев“ в Русе. 
Щастливи сме, че това стана в самото навечерие на големия празник - Деня на народните будители, каза председателката на читалището Вяра Косева. 
Формацията се яви на международния танцов фестивал Danube Trophy в румънския град Гюргево и обра овациите. Русенки получиха първо място за танца „Огледален образ“, второ за „Танца на куклите“, две трети за „Паяците“ и „Извънземни“ и две поощрения за „Паника в офиса“ и „В търсене на...“. 
Специален приз за отлично представяне и хореография получи ръководителката Антония Косева, а всеки от 22-та танцьори донесе и медал за участие. 
Куп награди от същия фестивал донесе и танцово студио „Импулс“ при Общинския младежки дом. 
Ани Дечева взе второ място с танца си Good girl. Две награди Гран при спечелиха танците „Вещички“ и „Пламък“. Гран при взе и Мери-Ан Савова за своя солов танц Bound to you. 
С първа награда бяха отличени дуетът My Dooll на Габриела Христова и Бояна Христова и груповият танц „Кабаре“, а втора награда взеха танцът „Мацки“ и дуетът на Дониана Стефанова и Ивона Стоянова с танца Deja vu. 
Грамоти за хореография и високи резултати получиха художественият ръководител на „Импулс“ Петя Бонева и репетиторката Вероника Миланова.