Петима русенски преподаватели бяха удостоени с наградата „Посланик на свободния дух в моето училище“, която се връчва за втора поредна година от общинската фондация „Русе - град на свободния дух“ заедно със социалния проект ВН. Връчването на наградите стана в събота в Културния център ВН, след поздравително слово на зам.-кмета и председател на фондацията Страхил Карапчански.  
Предложенията за наградата се правят от ученици от училищата. До фондацията били изпратени 28 писма, с които били номинирани 19 учители от 12 училища. Журито с председател Страхил Карапчански е определило петима от тях да получат престижното звание. Това са Галина Панова - преподавател по изобразително изкуство в Дойче шуле, Маша Станчева - преподавател по руски език в СОУ за европейски езици, Евгени Желязков - клавирен педагог от Националното училище по изкуствата, Мирослава Костадинова - преподавател по математика в Математическата гимназия, Здравка Георгиева - начален учител в СОУ „Васил Левски“. 
Грамота бе връчена извън регламента на пенсионираната учителка София Кафеджиева, която била предложена за приза от свои бивши ученици.
В тържеството взеха участие малките певци Иван Паришков и Аделина Радева.