Шумен комшийски климатик, който пречел на спокойствието на семейство и пълнел с вода една от стаите в апартамента му, стана повод за съдебен иск. Недоволните съседи поискаха от съда само едно - да застави комшиите им да преместят уреда на място, което не граничи с техния апартамент.
Климатикът бил монтирал през юни 2014 година. От тогава съседите не можели да живеят спокойно заради непоносимите вибрации и бръмчене. Когато валял дъжд пък не можели да си отворят прозореца, тъй като водата, която обливала климатика  директно влизала в хола.  
Съдът обаче не излезе с решение и не осъди хората да си преместят климатика. Вместо това отсече, че съседите са действали законно, не са създавали неудобства на комшиите и са взели всички мерки за това работата на климатика да не препятства упражняване правото на собственост на никого. Затова уредът бил монтиран от оторизиран  представител, кондензната вода се отвежда във водосточната тръба на блока, извършена била и профилактика.
Изслушан по делото бил и сервизен техник, който заявил, че климатикът функционира нормално, няма дефект, а издаваният от него шум е в посочените от производителя рамки. 
Недоволните съседи могат да представят претенциите си пред още една съдебна инстанция.