Трима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, са спипани тази нощ, един вчера сутринта, информират от ОД на МВР-Шумен. Около 02.55 часа тази нощ на бул."Славянски" в Шумен за проверка бил спрян водач на лек автомобил "Трабант" с шуменска регистрация.След тест с дрегер било установено, че 63-годишен шуменец управлява с 1,96 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е дал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа, започнато е бързо производство за престъпление по чл. 343 "Б" от НК.

Сигнал за пътен инцидент на бул."Славянски" /близо до площад "България"/ е получен малко преди 06:00 часа тази сутрин. Съобщено било, че водач на лек автомобил Нисан "Микра "с шуменска регистрация блъснал паркиран Нисан "Алмера", не спрял и продължил да се движи по пътното платно. 

След бързата реакция на полицията, малко по-нагоре по булеварда, е установен водачът на микрата. След тест с дрегер било изяснено, че 39-годишна жена управлява с 2,12 промила алкохол в издишания въздух. Отказала е да даде кръвна проба за анализ. Задържана е срок до 24 часа в полицейското управление. Започнато е бързо производство.

Водач с 1,99 промила алкохол пък е установен тази сутрин във Велики Преслав. Той бил зад волана на лек автомобил Рено "Клио" и бил спрян за проверка в 06:05 часа на кръстовището на ул."Паисий" с ул."Александър Стамболийски".22-годишният водач бил тестван за алкохол. Дрегерът отчел 1,99 промила в издишания въздух. Започнато е досъдебно производство за престъпление по чл. 343 "Б" ал. 1 от НК.

Около 5 часа на 31 ноември на кръстовището на ул."Съединение" и "Вичо Папазов" в Шумен за проверка бил спрян водач на лек автомобил Фолксваген "Поло" с шуменска регистрация. Установено било, че зад волана е 24-годишен мъж от село Партизани. След тест с дрегер станало ясно, че управлява с 1, 30 промила алкохол. Дал е кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. Започнато е бързо производство.