По телевизията съобщиха, че от днес започва раздаването на хранителните помощи от БЧК, а няма никой и хората напразно дойдоха. Аз съм ударничка с 40 години трудов стаж, почетен гражданин на Русе от 1984 г., а животът ме докара до складовете за бедни. Това разказа пред „Утро“ 78-годишната Екатерина Стефанова, която бе сред чакащите на обичайното място до Хлебозавода да получат пакетите с най-необходими хранителни продукти от Европейския съюз.
В Русе ще започнем раздаването от 12 ноември и се надявам всичко да е както трябва, отговори веднага шефът на БЧК д-р Руденко Йорданов, който вчера ръководеше организацията в Иваново. Най-бедните хора от общината получиха по 44,750 кг хранителни продукти. Днес ще се разпределят помощите за Сливо поле, а в четвъртък по график са Две могили и Борово.
На своя отговорност махнах 8-те килограма боб от пакета и ще държа хората да получат качествена храна, допълни още д-р Йорданов. Така той пресече всякакво съмнение, че имащите право на подпомагане биха могли да се окажат излъгани с развалена продукция.
Тъй като хранителните пакети са много тежки, от БЧК осигуриха транспорт до домовете на най-възрастните хора, а за останалите бяха подсигурили издръжливи големи торби.