Премиерната анимация „Ой, къде изчезна Ной!“ излиза на екран със заявката да конкурира по рейтинг хита „Ледена епоха“. Мащабната копродукция между Германия, Белгия, Люксембург и Ирландия разказва библейския сюжет за Ноевия ковчег, но през очите на животните, които трябва да се спасят от потопа.
След като чуват слуха за гигантската вълна, която ще залее целия свят, двамата тромави гнездианци Дейв и сина му Фини тръгват към единственото спасение – огромен ковчег, построен за всички живи твари от един добър човек на име Ной. За нещастие те не са в списъка на лъва, който отговаря за всички животни на ковчега. С малко повече хитрост и не съвсем недоброволната помощ на хищните гримпси Хейзъл и дъщеря й Лиа те все пак успяват да се промъкнат вътре. И точно когато всичко изглежда наред, Дейв и Хейзъл осъзнават, че Лиа и Фини са изчезнали. Двете любопитни животинчета са отишли на палубата и когато приливната вълна е ударила борда, са паднали. Родителите им са в паника, а ковчегът отплава, оставяйки децата им блокирани на последното късче суша, все още непогълната от водата.
За да спасят децата си, Хейзъл и Дейв трябва да преодолеят различията си, а Лиа и Фини заедно да преминат през едно на пръв поглед безнадеждно изпитание.