В 23 населени места в Русенско ще има балотаж в неделя по данни на общинските избирателни комисии в 8-те общини в областта. В четири от тях битката ще е за общините Бяла, Ветово, Две могили и Сливо поле, а в останалите 19 за селски кметове. 
В Русенска община балотаж ще има само в Просена, където един срещу друг ще се изправят досегашният кмет Петър Петракиев от ГЕРБ и Милен Михов от АБВ. 
В община Иваново също само в едно село - Пиргово, не са си избрали кмет на първи тур. Там на балотаж отиват Стефан Барбуков от местна коалиция „ВМРО-БНД“ и Илиян Бодуров от „Народен съюз“.
В Боровската община балотаж ще има в Горно Абланово и Обретеник. В Горно Абланово за доверието на гражданите ще се борят Росен Иванов, издигнат от ГЕРБ, и Йорданка Ватева от БСП. В Обретеник един срещу друг се изправят Любка Стоянова от ГЕРБ и Цветанка Колева от БСП.
Три от селата в Ценово също ще си избират кмет на втори тур. В Белцов на балотаж отиват Митко Макавеев от ГЕРБ и Иванчо Илиев от БСП. В Долна Студена един срещу друг застават Николай Николов от ГЕРБ и Георги Богданов от коалиция АБВ-ВМРО-БНД. В Новград битката ще е между Диана Копчева от ГЕРБ и Красимир Танев от БСП.
В община Две могили за кметското кресло ще спорят Байчо Георгиев от местна коалиция „Единни за община Две могили“ и Божидар Борисов от Нова алтернатива. В Кацелово на балотаж излизат Иван Николаев от ГЕРБ и Владимир Витанов от „Единни за община Две могили“. В Баниска един срещу друг се изправят Ангелина Начева от ГЕРБ и Велико Великов от коалиция „Алтернатива за статуквото“. Битката в Могилино ще е между Петко Петков от ГЕРБ и Радослав Минков от „Движение 21“, в Чилнов - между Исмет Имамов от ДПС и Марийка Белчева от „Единни за община Две могили“. В Бъзовец ще се съревновават Айдън Карамехмедов от ДПС и Георги Георгиев от „Единни за община Две могили“, а в Батишница Недко Христов от ГЕРБ се изправя срещу Себахадин Тасим от ДПС.
Във Ветовска община балотаж ще има за кметския стол в градчето между Георги Георгиев от местна коалиция „Бъдеще за всички“ и Мехмед Мехмед от ДПС, както и в Смирненски, където отново ще се борят кандидатите на ДПС и „Бъдеще за всички“ Салих Салиев и Зияфет Тахиров. 
В Сливо поле на балотаж отиват Валентин Атанасов от ГЕРБ и Левент Исмаилов от ДПС. В кметствата на общината единствено в Бръшлен ще има балотаж. Там ще се борят Николай Крумов от БСП и Димчо Петров от Реформаторски блок и ВМРО.
За доверието на жителите на Бяла ще се състезават Димитър Славов от ГЕРБ и досегашният кмет Кольо Келерджиев от БСП. На балотаж в Полско Косово отиват Иванка Маринова от ГЕРБ и Добромир Добрев от АБВ. В Пейчиново битката ще е между Иван Иванов от БСП и Недко Недев от ГЕРБ. В Копривец ще се съревновават Емил Георгиев от ГЕРБ и Колю Петров от АБВ. Балотаж ще има и в Босилковци, където един срещу друг се изправят Панайот Панайтов от ГЕРБ и Мариян Георгиев от Национален фронт за спасение на България.